Довгий наскаржився СБУ і ГПУ на "провокацію" з вантажівкою зіпсованих продуктів

П'ятниця, 16 травня 2008, 13:21

Секретар Київради Олесь Довгий звернувся до Служби безпеки України і Генеральної прокуратури з проханням розібратися з провокаціями проти Блоку Леоніда Черновецького.

Як повідомляє прес-служба Київради, відповідні листи спрямовані на адресу генпрокурора Олександра Медведька, в. о. глави СБУ Валентина Наливайченка, прокурора Києва Євгена Блажівського, а також начальника Головного управління МВС у Києві Віталія Яреми.

У своєму листі Довгий вказує на те, що проти блоку Черновецького почастішало "застосування брудних технологій і провокацій".

"Найжахливішим є той факт, що, на моє переконання, політичні сили, що зацікавлені в зриві виборів, перебувають при владі й в органах МВС", - підкреслив він.

За словами Довгого, одним з таких прикладів є "факт міфічної появи вантажівки з зіпсованими продуктами харчування, вживання яких могло загрожувати життю людей, і з підробленою агітаційною продукцією".

Він вважає знаковим те, що "за дивним збігом обставин на місці події навколо міфічної вантажівки відразу з'явилася велика кількість представників блоку Юлії Тимошенко і МВС".

"У зв'язку з тим, що Блок Черновецького не має жодного відношення до цієї акції, я переконаний, що зазначена провокація є запланованою і скорегованою спецоперацією представників штабу БЮТ і представників МВС", - підкреслив у зверненні Довгий.

Секретар Київради просить правоохоронні органи з'ясувати, хто причетний до цієї провокації, а також, чи причетний до неї міністр МВС Юрій Луценко.

Він також просить вжити відповідних заходів реагування і порушити кримінальну справу за фактом спроби нанесення зловмисної шкоди здоров'ю киян і замаху на життя людей.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування