Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Банковій розрекламували "ствол" Ющенка

П'ятниця, 16 травня 2008, 13:43

Президент Віктор Ющенко більше не буде у 2008 році фізично виступати у парламенті із щорічним посланням про внутрішнє та зовнішнє становище України.

Про це на брифінгу у п’ятницю повідомила заступник глави секретаріату президента Оксана Слюсаренко.

"Президент направив до Верховної Ради своє послання. Це зроблено шляхом опублікування в офіційних засобах масової інформації. І це означає, що в цьому році президент не буде виступати у залі парламенту", - сказала вона.

На питання журналістів, чи означає це поразку президента, Слюсаренко відповіла: "Президент вище особистих образ, і як голова держави він виконав свій конституційний обов’язок".

"Конституція дозволяє президенту самостійно визначати форму свого послання", - додала вона.

Слюсаренко також додала, що текст послання президента "набув силу офіційного документу і має враховуватися в роботі уряду та міністерств".

Заступник глави секретаріату президента також сказала, що послання президента "важить набагато більше, ніж проанонсовані урядом антиінфляційні заходи".

"Послання є стволом, стабілізуючим фактором, навколо якого мають бути згуртовані органи влади", - сказала Слюсаренко.

Вона звернула увагу на те, що уряд згадав про свої антиінфляційні заходи лише в той день. Коли мало відбутися послання Ющенка до Верховної Ради.

"Так само за добу, як мало розпочатися зовнішнє тестування (абітурієнтів), уряд згадав про це. І півмільйона батьків і дітей отримали нервову ніч", - сказала Слюсаренко.

Вона зазначила, що уряд досі не ухвалив зміни до Держбюджету. "Назвіть країну, що бореться з інфляцією без ефективного інструменту, закладеного в бюджеті", - сказала Слюсаренко.

Коментуючи репліку прем’єра Юлії Тимошенко про те, що зміни до Держбюджету посилять інфляційні процеси, вона сказала:

"Елементарно знає кожен студент, що основний закон для країни – це Конституція, а потім закон про Держбюджет, і приступати до боротьби з інфляцією можна тільки через бюджетний механізм".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...