Семенюк не дозволяє виплатити її працівникам зарплату?

П'ятниця, 16 травня 2008, 14:27

Екс-голова Фонду держмайна, член фракції "НУ-НС" Олександр Бондар звинувачує Партію регіонів у блокуванні розгляду питання про зміну керівництва ФДМ.

Про це він сказав у коментарі журналістам у п'ятницю, зауваживши, що вже мав розмову з головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком.

"На жаль, певні сили затягують цей процес (зміну керівництва ФДМ). Знову відклали на вівторок і я думаю, що до вівторка ще багато шкідливого наробить ця людина (голова ФДМ)", - зазначив Бондар.

На питання, які саме сили блокують зміну керівництва фонду, депутат звинуватив Партію регіонів, яка "ставить умови для того, щоб зберегти Семенюк на цій посаді".

"У нашої фракції ніколи не було заперечень з цього питання. БЮТ наполягає. Значить розгляду цього не хоче опозиція", - додав він.

Перед цим депутат розповів журналістам про те, що голова Фонду держмайна Валентина Семенюк-Самсоненко блокувала доступ до приміщення фонду представникам Держказначейства, які мали виплатити зарплатню її співробітникам.

"Семенюк Валентина Петрівна не пустила інкасаторів та касирів казначейства, тобто заблокувала виплату коштів рядовим працівникам", – пояснив Бондар.

Натомість, за його словами, голова ФДМ вимагає від працівників фонду писати заяви двох варіантів: або про те, що вони готові почекати проплати до "20-25 травня", або про те, що вони хочуть отримати зарплату зараз.

"У разі, якщо люди пишуть, що хочуть отримати гроші терміново, вона каже, що віддасть у заставу свою власну квартиру і буде з власної кишені виплачувати людям гроші", - розповів депутат.

"Це цинічні, абсолютно протизаконні дії, які вимагають від колективу фонду розколотися надвоє в залежності від того, хто хоче отримувати кошти від Семенюк чи Портнова", – заявив Бондар.

Він запевнив, що "кожна година перебування Семенюк на цій посаді - це нанесення шкоди державі і фонду, треба негайно вирішувати це питання".

Водночас призначений Кабміном в.о. голови ФДМ Андрій Портнов повідомив "Українській правді" про те, що він особисто підписав усі платіжки на видачу зарплатні працівникам і Держказначейство видало ці кошти.

"Однак з невідомих причин касири Фонду держмайна досі не забрали ці гроші", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News