Турчинов і Тимошенко рятуватимуть Київ від "брудної" катастрофи

П'ятниця, 16 травня 2008, 14:33

Аварійний стан київського колектора може призвести до масштабної екологічної катастрофи у столиці.

Про це заявив кандидат на посаду мера Києва від БЮТ Олександр Турчинов у п’ятницю під час ознайомлення з будівництвом нового міського колектора.

"Будівництво київського колектора – це питання національної безпеки", - наголосив він, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Старий колектор не ремонтувався 38 років. Це небезпечна ситуація, тому що, по-перше, він переповнений, по-друге, знаходиться у аварійному стані. Більше того, ніхто не може прогнозувати скільки він протягне", - сказав Турчинов.

Він зазначив, що при сьогоднішньому навантаженні весь бруд, який переповнює колектор, може потрапити на вулиці Києва та у Дніпро, що спричинить "найпотужнішу екологічну катастрофу".

Кандидат на посаду мера Києва підкреслив, що чинна міська влада не приділяє уваги та не відчуває відповідальності за будівництво нового колектора.

Тому, повідомив Турчинов, Кабінет міністрів у середу ухвалив рішення про виділення з державного бюджету коштів для продовження будівництва нового київського колектора.

"Ми будемо проводити переговори з керівництвом Метробуду для того, щоб не у 2010, а у 2009 році можна було, об’єднавши зусилля місцевого та державного бюджету, закінчити це будівництво", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...