БЮТ нарікає на саботаж "ЄЦ", втративши один "штик"

П'ятниця, 16 травня 2008, 15:13

Блок Юлії Тимошенко заявляє, що "Єдиний центр" демонстративно блокує ухвалення парламентом антиінфляційних законів.

"Як тільки у Верховній Раді України розпочався розгляд питання митних тарифів, що є одним із ключових в низці антиінфляційних законопроектів, на ухваленні яких наполягає фракція БЮТ, депутати "ЄЦ" Білозір, Бут, Кріль, Оробець, Петьовка, Полянчич, Тополов демонстративно вийняли картки для голосування і покинули сесійний зал Верховної Ради", - сказано у повідомленні прес-служби БЮТ.

Водночас депутат від БЮТ Ігор Рибаков перед голосуванням за антиінфляційні закони заявив, що не буде голосувати за них.

Зокрема, як сказано у повідомленні прес-служби депутата, Рибаков – "категорично проти ухвалення так званого "антиінфляційного законопроекту" "Про митний тариф України" і не буде голосувати за нього.

"Рибаков, вивчивши проекти законів "Про встановлення глобальної тарифної квоти на імпорт деяких видів м'яса в 2008 році" і "Про внесення змін до закону України "Про митний тариф України" зробив висновок, що вони взаємозалежні", - сказано у повідомленні.

Зокрема, БЮТівець зазначає, що дані законопроекти передбачають відхід від чинної практики використання комбінованих ставок мита зі специфічної складової в грошовому розмірі за один кілограм маси м'ясопродуктів (0,6 євро за кілограм).

"Це саме по собі створює додаткові умови для зловживань і корупційних дій з боку посадових осіб митних органів, спрямованих на заниження митної вартості таких м'ясопродуктів", - вважає він.

Крім того, на думку депутата, законопроект "Про внесення змін у Митний тариф України (про формування доступних цін на фрукти з високим змістом вітамінів для широких шарів населення)" також не можна назвати "нічим іншим як знущанням над тими самими широкими шарами населення, про здоров'я яких так печуться розроблювачі цього законопроекту".

"У даному законопроекті неозброєним оком проглядається лобіювання інтересів цілком визначених імпортерів такої продукції, які у гонитві за надприбутками з блюзнірством прикриваються турботою про глобальне забезпечення вітамінами широких шарів населення України", - сказано у повідомленні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування