Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Балоги просять БЮТ не маніпулювати виборами

П'ятниця, 16 травня 2008, 18:21

Заступник глави секретаріату президента, представник президента в ЦВК і Конституційному суді Марина Ставнійчук закликає політичні сили не маніпулювати майбутніми виборами мера в Києві.

Таку заяву Ставнійчук зробила, коментуючи судовий позов, поданий у Голосіївський райсуд Києва "громадянином України і територіальним осередком БЮТ про визнання незаконною бездіяльності територіальної виборчої комісії".

Ставнійчук відзначила, що позивачі вимагають, зокрема, достроково припинити повноваження тервиборчкому Києва за "систематичне порушення вимог чинного законодавства", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Вона висловила подив тим, що дата розгляду цього позову призначена на 26 травня, "тобто на той день, коли тервиборчком повинен забезпечувати підведення підсумків виборів".

Ставнійчук відзначила, що на сьогоднішній день навіть максимальний термін розгляду судом цього позову вже минув. "Навіть якщо процедуру загальну застосовувати, то цей термін не може тривати більше 2 місяців", - сказала вона, відзначивши, що позов був поданий ще 18 березня.

"Я просила б не гратися в юридичні ігри при організації виборів у Києві.

Політичні сили, які ініціювали виборчий процес у Києві, повинні зробити все, щоб цей виборчий процес відбувся на законних підставах", - сказала Ставнійчук, додавши: "Немає ніяких підстав, навіть якщо мова йде про діяльність судів, порушувати терміни розгляду виборчих суперечок".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування