Ющенко погодився повернути аеродроми державі

Субота, 17 травня 2008, 10:33

Президент Віктор Ющенко згоден з передачею аеродромів у державну власність.

Про це заявив журналістам міністр транспорту і зв`язку Йосип Вінський після засідання РНБО у п’ятницю, повідомляє УНІАН.

"Президент підтримав позицію, що аеродроми будуть в державній власності. Тобто - це злітні смуги, земля і вся система безпеки", - зазначив Вінський.

"Передача аеропортів у державну власність дозволить забезпечити безпеку польотів, зокрема до Євро-2012", - додав він.

Вінський зазначив, що навів вагомі аргументи на користь такого варіанту, і президентом вони були сприйняті.

Також він повідомив, що Ющенко підтримав позицію Мінтрансзв’язку і відносно розвитку морського транспорту.

У свою чергу на брифінгу секретар РНБО Раїса Богатирьова повідомила, що на засіданні Ради фактично було підтримано постанову уряду про концепцію розвитку аеропортів і схвалено варіант передачі їх у держвласність.

"Засоби навігаційного забезпечення і злітно-посадочні смуги… Ці моменти залишаються в державній власності. Все, що стосується іншого наповнення життєдіяльності аеропортів, це, згідно з державною концепцією, вирішуватиметься спільно з органами місцевого самоврядування", - сказала вона.

Богатирьова також повідомила, що надалі буде розроблено документ, "і ще раз переглянуто, відносно яких аеропортів ухвалюватимуться такі рішення".

"Усі підтримали такий підхід, і можна сміливо сказати, що органи місцевого самоврядування можуть бути заспокоєні тим, що ніякого вилучення, тим більш, силового, повністю аеропортів, які є їх комунальною власністю, відбуватися не буде", - сказала вона.

Як відомо, Міністерство транспорту і зв`язку планує повернути з комунальної до державної власності 24 аеропорти.

Зокрема, в держвласність планується повернути аеропорти: Донецьк, Жуляни (м. Київ), Одеса, Сімферополь, Харків, Вінниця (м. Гавришівка), Івано-Франківськ, Кіровоград, Миколаїв, Луганськ, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль, Ужгород, Херсон, Хмельницький, Чернівці, Черкаси, Ізмаїл, Маріуполь, Керч, Кривий Ріг, Севєродонецьк.

Крім того, концепцією передбачена необхідність зберегти у держвласності аеропорти "Бориспіль" (м. Київ), Бердянськ, Дніпропетровськ і Львів.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування