В Оніщука обіцяють розкрити всі таємниці Кабміну

Субота, 17 травня 2008, 10:52

Міністерство юстиції оприлюднить більше тисячі актів Кабінету міністрів, виданих у 1991-2005 роках, з яких у березні 2008 року були зняті незаконні грифи "Не для друку" і "Оприлюдненню не підлягає".

Відповідний наказ підписав міністр юстиції Микола Оніщук, повідомляє "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Мін'юсту.

Згідно з наказом, нормативно-правові акти Кабінету міністрів, обмежений доступ до яких було скасовано, будуть опубліковані в інформаційному бюлетені Міністерства юстиції "Офіційний вісник України".

Це 1008 актів Кабміну, з яких було знято незаконні грифи "Не для друку" і 7 актів, з яких було знято незаконно встановлену відмітку "Оприлюдненню не підлягає".

До того ж, згідно з наказом міністра, ці акти будуть внесені в еталонний фонд єдиного державного реєстру нормативно-правових актів - як у контрольному стані, і в усіх попередніх редакціях.

Як відомо, у березні 2008 року Кабінет Міністрів своїм розпорядженням скасував обмеження доступу до актів Кабінету міністрів, виданих у 1991-2005 роках, і зняв у тому числі не передбачені законодавством оцінки "Не для друку" і "Оприлюдненню не підлягає".

У результаті практика обмеження доступу до актів органів виконавчої влади була приведена у відповідність із законодавством України, що не припускає можливості застосування подібних грифів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News