Прокуратура взялася за зіпсований паштет, яким дискредитували Черновецького

Субота, 17 травня 2008, 17:22

Прокуратура Голосіївського району Києва порушила кримінальну справу щодо осіб, котрі розповсюджували набори недоброякісних продуктів харчування від імені блоку Леоніда Черновецького.

Як йдеться у повідомленні прокуратури, справу було порушено за ст. 157 ч. 3 КК України (перешкоджання здійсненню виборчого права) на підставі повідомлення секретаря Київради Олеся Довгого за матеріалами дослідчої перевірки.

Прокуратурою встановлено, що дії осіб мали на меті дискредитацію
"Блоку Леоніда Черновецького” на виборах, а продукти харчування не відповідали вимогам законів про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення та про безпечність та якість харчових продуктів.

У вказаній кримінальній справі дані доручення ГУ СБУ у м. Києві та Київській області та ГУ МВС України в м. Києві для встановлення всіх осіб, причетних до зазначених подій.

Одночасно прокуратура міста Києва звертається до киян із застереженням щодо одержання від будь-яких осіб побутових товарів, грошових коштів та передачі іншим особам своїх особистих документів.

"Шановні кияни! Спокуса одержати будь-яку винагороду позбавить Вас не тільки права вільно обирати, але й може спричинити шкоду Вашому здоров’ю чи призвести до втрати майна", - йдеться у повідомленні.

Крім того, прокуратура нагадує, що підкуп виборця, фальсифікація виборчих документів: їх підробка, передача іншій особі виборчого бюлетеня, незаконне знищення виборчої документації, порушення таємниці голосування, а також викрадення чи приховування виборчого бюлетеня – є кримінально караними діяннями, за які Кримінальним кодексом України передбачені різного виду покарання, аж до позбавлення волі строком до 6-ти років.

Як відомо, раніше Довгий заявляв про виявлення вантажівки з зіпсованими продуктами, які роздавали нібито від імені Черновецького.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування