Ющенко підписався під урізанням прав Тимошенко

Субота, 17 травня 2008, 17:59

Президент Віктор Ющенко підписав закон про Кабінет міністрів, ухвалений Верховною Радою у п’ятницю.

Відповідний указ розміщений на сайті президента у суботу.

Закон, зокрема, передбачає затвердження програми діяльності уряду Верховною Радою одночасно з призначенням прем'єр-міністра.

При цьому програма діяльності уряду повинна базуватися на погоджених політичних позиціях і програмних задачах коаліції депутатський фракцій у парламенті.

Крім того, згідно з новим законом, міністри оборони та іноземних справ призначаються Верховною Радою винятково за поданням президента. Разом з тим, подання прем'єр-міністра про звільнення цих міністрів вноситься за згодою з президентом.

Закон також передбачає координацію міністрами діяльності всіх центральних органів виконавчої влади, керівники яких не входять до складу Кабміну.

Крім того, закон впроваджує в практику координацію діяльності членів Кабміну, керівників інших центральних органів виконавчої влади винятково Кабінетом міністрів як колегіальним органом.

З закону вилучено норму колишнього закону про Кабінет міністрів, що передбачає право прем'єр-міністра координувати роботу міністерств, направляти, координувати і контролювати діяльність інших центральних органів виконавчої влади, що належать до його сфери діяльності.

Крім того, закон врегулює питання взаємодії Кабміну з президентом, а також з Радою національної безпеки й оборони.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News