Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У НУ-НС хочуть переговорну групу для вироблення антикризових рецептів

Неділя, 18 травня 2008, 10:30

На пленарному засіданні у вівторок члени фракції НУ-НС готові проголосувати за третій законопроект урядового "антиінфляційного пакету", для ухвалення якого не вистачило голосів у п’ятницю.

Так у суботу прокоментував УНІАН голова фракції НУ-НС В’ячеслав Кириленко "збій" у виконанні внутрішньокоаліційних домовленостей між БЮТ і НУ-НС щодо схвалення парламентською більшістю пакету антиінфляційних законів.

"Ми не розцінюємо те, що сталося, як непоправний факт", - сказав він.

Водночас Кириленко зауважив, що "цих трьох законопроектів для подолання інфляційних процесів у країні замало".

"Ключовим має бути законопроект про внесення змін до Держбюджету-2008, що має відкоригувати його доходну і видаткову частини, дати новий макропрогноз інфляції, дефіциту бюджету і всіх параметрів, які при цьому визначаються. Іншими словами, це має бути довготермінова офіційна програма діяльності уряду на 2008 рік”, - сказав він.

Кириленко нагадав, що "цю позицію за дорученням політради партії і фракції НУНС висловив віце-прем’єр Іван Васюник, яка полягає в тому, щоб уряд на найближчому засіданні ухвалив зміни до Держбюджету-2008 і передав їх на затвердження парламенту".

Він запевнив, що члени фракції НУ-НС готові взяти участь у спеціальному засіданні Кабміну, на якому можна виробити й ухвалити за участі зацікавлених сторін комплекс антиінфляційних заходів.

"Уряду й парламентській коаліції доцільно створити спеціальну переговорну групу з представників усіх фракцій, яка протягом кількох днів зможе напрацювати рецепти унеможливлення повторення внутрішньокоаліційної кризи, - наголосив лідер НУНС.

"З таким підходом станом на 17 травня начебто погодилися усі. Я переконаний, що при наявності обопільної доброї волі внутрікоаліційна криза буде розв’язана", - додав він.

"Щодо позиції НУ-НС, то ми й надалі залишаємося прихильниками коаліції демократичних сил та іншої коаліції, незважаючи на останні недружні кроки з боку БЮТ, не бачимо", - заявив також Кириленко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування