Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко готує закон, яким Україна "зречеться радянського минулого"

Неділя, 18 травня 2008, 13:52

Президент Віктор Ющенко має намір внести на розгляд Верховної Ради законопроект, згідно з яким в Україні буде розпочато процес ліквідації символів комуністичного режиму.

Про це він заявив на церемонії пам'яті жертв тоталітарного режиму на території національного історико-меморіального заповідника "Биковнянські могили" у неділю під Києвом.

"За моїм дорученням готується проект закону, згідно з яким розпочнеться реальний процес ліквідації символів тоталітаризму й комуністичного режиму", - сказав Ющенко.

Президент зазначив, що внесе цей законопроект до парламенту як невідкладний.

Він також підкреслив, що має намір наполягати на ухваленні закону, що визначить статус борців за незалежність України в 20-60-х роках.

Ющенко знову виступив за ухвалення закону, що введе кримінальну відповідальність за заперечення голодомору в Україні в 30-х роках минулого століття.

Президент підкреслив, що "Україна повинна раз і назавжди зректися радянського минулого", і зазначив, що протистояти тоталітаризму може тільки згуртоване демократичне суспільство.

У церемонії пам'яті жертв тоталітарного режиму взяли також участь спікер Арсеній Яценюк, секретар РНБО Раїса Богатирьова, міністри оборони Юрій Єхануров, внутрішніх справ Юрій Луценко, з справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко, депутати й представники київської влади.

Протягом 1936-1941 років у Биковнянському лісі під Києвом здійснювалося масове поховання репресованих і страчених органами НКВД у Києві людей.

За даними істориків, у Биковнянському лісі поховано близько 120-130 тисяч осіб.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...