Черновецький "зобов'язав" Тимошенко дати грошей і не тікати

Понеділок, 19 травня 2008, 10:38

Мер Києва Леонід Черновецький вимагає від прем'єра Юлії Тимошенко подвоїти пенсії київським пенсіонерам і зарплати київським працівникам бюджетної сфери.

Про це йдеться в офіційному зверненні Черновецького до Тимошенко, розповсюдженому прес-службою мера в понеділок.

"Як мер столиці і лідер Блоку Леоніда Черновецького, я вимагаю від прем'єр-міністра Юлії Тимошенко негайно підняти пенсії і заробітні плати киянам-працівникам бюджетної сфери мінімум у 2 рази", - відзначає він.

Блок Черновецького також "зобов’язує Кабінет міністрів і особисто Юлію Тимошенко" "не намагатися втекти у відставку, поки вона не компенсує киянам фінансові втрати, які вони понесли в результаті неефективної роботи її уряду".

"Я категорично вимагаю, щоб задачі, поставлені мною перед Кабінетом міністрів, стали головною темою порядку денного найближчого засідання уряду", - йдеться у зверненні.

На думку Черновецького, джерела фінансування для підняття зарплат і пенсій в уряду є.

"Як відомо, Тимошенко збирається пустити з молотка Одеський припортовий завод. Якщо їй це вдасться, я вимагаю, щоб ці гроші були в першу чергу спрямовані на нестатки киян, які найбільшою мірою постраждали від бездарної політики Кабінету міністрів, який вона очолює", - підкреслює мер.

Черновецький відзначає, що з бюджету Києва в поточному році планується вилучити 5 млрд. 651 млн. гривень, що практично в 2 рази перевищує торішні показники й у 7 разів перевищує вилучення, здійснювані при попередньому столичному мері.

"Єдиною справжньою причиною рекордного обсягу вилучення є спроба тиску на ті регіони і міста, керівництво яких займає незалежну і принципову позицію і перешкоджає задоволенню політичних амбіцій керівників уряду, а також не виконує бізнес-замовлення їхнього оточення", - вважає мер.

Він також підкреслює, що прем'єр зобов'язана "компенсувати всім громадянам України сумні наслідки своєї безвідповідальної економічної політики, вишукавши для цього інші джерела фінансування, крім запланованого безпрецедентного і необґрунтованого вилучення коштів з міського бюджету Києва".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...