ГЕНПРОКУРАТУРА ПОРУШИЛА СПРАВУ ПРОТИ ПОРТНОВА

Понеділок, 19 травня 2008, 11:50

Генпрокуратура порушила кримінальну справу щодо народного депутата Андрія Портнова за фактом замаху на незаконну приватизацію.

Як повідомив генпрокурор Олександр Медведько на зустрічі з президентом Віктором Ющенком у понеділок, справу порушено за частиною першою статті 233 КК та частиною другою статті 365 КК.

За словами Медведька, прокуратурою проведено перевірки законності дій Портнова, які мають ознаки перевищення ним владних повноважень і дестабілізують нормальну роботу ФДМ, повідомляє прес-служба президента.

"Нами створено мобільну слідчу оперативну групу, куди входять досвідчені працівники ГПУ і СБУ, та розпочато досудове слідство", – резюмував Медведько.

Крім того, прокуратура провела перевірку законності дій Держказначейства, яке призупинило фінансування оперативної діяльності ФДМУ.

За її результатами, Генпрокуратура виявила у діях Держказначейства очевидні порушення закону і внесла Держказначейству припис із вимогою негайно відновити здійснення видатків на казначейських рахунках ФДМ.

"Оскільки щодо призупинення фінансування Фонду держмайна є порушення закону, нами порушено кримінальну справу за фактом перевищення службовими особами Державного казначейства України своїх службових обов'язків за статтею 365 Кримінального кодексу", – поінформував генпрокурор.


 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...