Росіяни влаштували на київських виборах "Вавілон"

Понеділок, 19 травня 2008, 12:09

Службою безпеки задокументовано 35 випадків підкупу виборців під час кампанії з виборів київської влади і викрито схему підкупу виборців під назвою "Вавілон", яка є розробкою російських політтехнологів.

Про це повідомив в.о. глави СБУ Валентин Наливайченко на зустрічі з президентом Віктором Ющенком у понеділок, повідомляє прес-служба президента.

Водночас генпрокурор Олександр Медведько повідомив, що прокуратурою Києва порушено одну кримінальну справу за статтею 157 – перешкоджання здійсненню права людей на вибір, а також проводяться ще 2 перевірки, за якими сьогодні буде прийнято рішення про порушення кримінальних справ.

Президент також поставив завдання до силовиків виступити з прес-конференцію, під час якої оприлюднити основні схеми підкупу виборців та застерегти людей про відповідальність за вчинення таких дій.

Він також поставив завдання розслідувати фінансування політичної реклами. "Це питання вашої компетенції – дослідити, як у рамках законодавства фінансується ця реклама, в яких лімітах можна фінансувати таку кількість реклами? Я переконаний, що тут також є грубе порушення закону", – сказав президент.

Щодо ситуації з проведенням вакцинації, у зв'язку з якою у Донецькій області помер 17-річний школяр, президент поставив вимогу до органів прокуратури розслідувати цей конкретний випадок, а також у ході цього розслідування з'ясувати, яким чином вакцина імпортується в Україну та який порядок її використання українськими медиками.

У відповідь Медведько повідомив про порушення кримінальної справи за фактом смерті юнака. У рамках розслідування цієї кримінальної справи ведеться перевірка, яким чином потрапила вакцина до України і як вона використовувалася.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування