Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТ нагадують, що Портнов – депутат, у якого ще є недоторканність

Понеділок, 19 травня 2008, 13:32

Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко вважає "непорозумінням" порушення кримінальної справи проти виконувача обов'язків голови Фонду держмайна Андрія Портнова.

Про це він сказав, відповідаючи на питання журналістів після завершення погоджувальної ради у понеділок.

Кириленко нагадав, що на даний момент Портнов є народним депутатом, тому для порушення кримінальної справи проти нього передбачена окрема процедура.

"Я вважаю, що це якесь непорозуміння, бо Портнов є народним депутатом, є процедура порушення кримінальної справи проти народного депутата", - зазначив лідер фракції БЮТ.

"Навіть юрист-початківець розуміє, що є депутатська недоторканність, і ця норма на сьогоднішній день ще працює, хоча ми виступаємо проти цього", - додав він.

Кириленко нагадав, що жоден депутат-сумісник, який виконує урядові або інші державницькі функції, досі офіційно не позбавлений депутатських повноважень і таких сумісників, за його словами, дванадцять.

Лідер фракції БЮТ додав, що Верховна Рада позбавить таких депутатів повноважень найближчим часом.

"Можу відверто вам сказати, у п'ятницю у нас сумісників не буде. І тоді ми вже зможемо говорити по тих питаннях, що ви задаєте. Сьогодні це непорозуміння", - заявив Кириленко.

Разом з тим, депутат в черговий раз нагадав, що БЮТ погодився розглядати кадрові питання по ФДМ після затвердження Державної програми приватизації.

Тому, за словами Кириленка, незалежно від того, коли обидва питання будуть поставлені на голосування - "у вівторок чи у четвер", вони обов'язково розглядатимуться у пакеті.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...