Тимошенко розповіла, як її "розвели" на РНБО

Понеділок, 19 травня 2008, 13:33

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко пропонує створити слідчу комісію парламенту стосовно зриву приватизації Одеського припортового заводу та передачі шельфу Чорного моря компанії Vanco.

Про такий намір Тимошенко заявила на прес-конференції після засідання Кабінету міністрів у понеділок.

"150 депутатів мають право створити слідчу комісію відносно зриву чесної приватизації і мегакорупційної оборудки щодо втрати Україною шельфу Чорного моря", - сказала вона.

Прем’єр додала, що її політична сила буде ініціювати створення такої комісії.

Тимошенко нагадала що на засіданні Ради національної безпеки й оборони у зв’язку з ситуацією навколо шельфу "лунали погрози порушити кримінальну справу проти міністра екології, проти мене (Тимошенко) особисто за те, що ми повернули державі шельф і забрали його у банальних злочинців".

Прем’єр повідомила, що ініціюватиме міжнародне розслідування щодо ситуації із шельфом Чорного моря.

"Я як прем’єр-міністр звернулася до міжнародних організацій, які розслідують злочини в енергетичній сфері, розібратися як в України забрали шельф Чорного моря і на корупційній основі – це моя особиста думка – передали тіньовим ділкам", - зазначила Тимошенко.

Вона повідомила, що на засіданні РНБО тема Vanco "була зашита в інше, другорядне питання – розвиток України як морської держави".

"Я зафіксувала окрему думку, що ні за яких обставин не освячу здачу Чорного моря. Це – "РосУкрЕнерго"-2. Це було зафіксовано, але президент констатував, що рішення прийнято", - розповіла Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування