Київською виборчою комісією займеться СБУ

Понеділок, 19 травня 2008, 15:10

Київська міська територіальна виборча комісія просить президента вжити заходів для припинення тиску і погроз у свою адресу напередодні виборів у столиці.

Про це повідомила заступник глави секретаріату президента Марина Ставнійчук на брифінгу в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні президентові України звернулася Київська міська територіальна комісія з проханням вжити заходів для припинення тиску і погроз на адресу членів територіальної виборчої комісії міста Києва", - сказала Ставнійчук.

За її словами, тервиборчком не називає прізвища тих, що чинить тиск, але звертає увагу на те, що серед них є і народні депутати.

Тим часом Служба безпеки України вживає заходів по захисту від зовнішнього втручання Єдиної комп'ютерної мережі бази даних Київської міської територіальної виборчої комісії.

Про це повідомив на брифінгу в понеділок в. о. глави СБУ Валентин Наливайченко.

Він також повідомив, що на даний момент створено спільний штаб, у которий входять представники СБУ, прокурати Києва і ГУ МВС України в Києві і Київській області. СБУ також налагодила взаємодію з членами Київського тервиборчкому.

В. о. глави СБУ нагадав, що з 16 травня відновлена цілодобова робота "гарячої" телефонної лінії, на яку вже надходять численні звертання громадян про істотні порушення виборчого законодавства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування