Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонали закликають не ховати "аморально" Портнова

Понеділок, 19 травня 2008, 15:24

Депутат від Партії регіонів Ганна Герман вважає, що коаліція чинить аморально, "прикриваючи" депутатським мандатом призначеного урядом в.о. глави Фонду держмайна Андрія Портнова від порушення кримінальної справи.

"Прикриватися депутатським мандатом – аморально, тим паче для представників коаліції, яка йшла на вибори з гаслом про скасування депутатської недоторканості та з гаслом "Закон – один для всіх", - прокоментувала вона заяву представників БЮТ про те, що Портнова не можна притягати до кримінальної відповідальності, бо він є депутатом.

Герман закликала колег-парламентарів "якомога швидше позбавити депутатів-сумісників парламентських мандатів, а також поставити крапку в історії зі скасуванням депутатської недоторканості", повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"На сьогодні так виглядає, що коаліція, яка сама ініціювала ідею рівності перед законом, уникає такої рівності, ховаючись за депутатський мандат і за недоторканість", - зазначила "регіоналка".

"Така поведінка – аморальна. Це цинічний обман виборців, які більше не будуть вірити словам політиків, що кидають на вітер свої обіцянки", - додала Герман.

Раніше у понеділок, 19 травня, стало відомо, що Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу щодо народного депутата від БЮТ Андрія Портнова, якого Кабінет міністрів призначив в. о .голови ФДМ, за фактом замаху на незаконну приватизацію.

У свою чергу, лідер фракції БЮТ Іван Кириленко назвав це непорозумінням, нагадавши, що на даний момент Портнов є народним депутатом, тому для порушення кримінальної справи проти нього передбачена окрема процедура.

"Я вважаю, що це якесь непорозуміння, бо Портнов є народним депутатом, є процедура порушення кримінальної справи проти народного депутата", - зазначив лідер фракції БЮТ, наголосивши, що норма про депутатську недоторканність "на сьогоднішній день ще працює, хоча ми виступаємо проти цього".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:42
Дуда: Головування Польщі в ЄС зосередиться на відбудові та євроінтеграції України
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
Усі новини...