Луценко почав "максимальну зачистку" в Харкові

Понеділок, 19 травня 2008, 16:15

У Харкові протягом двох місяців триває серйозна операція з виявлення тих, хто збуває наркотики, та їхніх організаторів.

Про це в інтерв`ю УНІАН повідомив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

За його словами, у місті відбулася низка резонансних затримань наркоторгівців з великими партіями наркотичних речовин.

Як повідомив Луценко, внутрішня безпека МВС вживає заходів для очищення міліційних лав від тих, хто або не діяв, або, "зраджуючи інтереси служби, покривав наркомафію".

Зокрема, за словами міністра, триває "максимальна "зачистка" внутрішньої безпеки Головного управління МВС Харкова, буде звільнено низку працівників відділу боротьби з незаконним оборотом наркотиків і, природно, далі здійснюватимуться оперативні дії щодо організаторів наркоторгівлі".

Як стверджує Луценко, "в матеріалах оперативно-розшукової справи зустрічаються прізвища Добкіна і Кернеса (мер Харкова Михайло Добкін і секретар Харківської міськради Геннадій Кернес), але кримінальних справ проти названих громадян на сьогодні не існує".

Луценко також спростував чутки про провокації під час проведення операції з боку міліції (зокрема, Добкін заявляв, що міліція готує провокації проти нього). "Категорично спростовую будь-які інсинуації з цього приводу", - заявив міністр.

"Ми діємо чітко в рамках законодавства. Що більше, всі наші дії узгоджуються з органами прокуратури, які не допустять незаконних дій міліції, й тим більше щодо таких високопоставлених осіб", - додав Луценко.

Коментуючи, зокрема, повідомлення в деяких ЗМІ про те, що одному із затриманих підкинули наркотичні речовини, Луценко сказав: "Підкидання півкілограма героїну... це можна уявити тільки в жахливому сні. Спробуйте собі уявити, де міліція зберігатиме таку кількість героїну?".

Як відомо, раніше Луценко заявляв, що в нього "є запитання" щодо діяльності міських голів Києва, Харкова та деяких інших міст. За словами міністра, правоохоронні органи спостерігають за діяльністю мерів перерахованих міст і не приховують цього.

Минулого тижня повідомлялося, що в Харкові затримано низку великих наркоторгівців, причетних до організації торгівлі наркотиками в Харкові й організації наркотрафіку через територію України і низкою сусідніх держав. Серед затриманих, зокрема, один з найбільших торгівців наркотиками в Східній Європі – Анатолій Д. Під час затримання в нього було вилучено більш як 1,5 кг героїну.

Загалом у рамках спецоперації з нейтралізації каналів східноукраїнського наркотрафіку, за даними джерела, затримано понад 10 осіб. Затримані для уникнення тиску та впливу на них на місцевому рівні перебувають під посиленою охороною в Києві та дають свідчення, в яких, за словами джерела, фігурують "дуже відомі особи".

У березні цього року при комітеті ВР з боротьби з оргзлочинністю та корупцією було створено робочу групу з розслідування причетності до наркоторгівлі правоохоронних органів Харківської області та інших посадовців Харкова – зокрема, Добкіна і Кернеса.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...