Грузія запасається українськими танками?

Понеділок, 19 травня 2008, 18:15

іністерство оборони Грузії узгодило з українською держкомпанією "Укрспецекспорт" питання про постачання Тбілісі 20 танків Т-72.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на поінформовані джерела.

"Техніка вже пройшла передпродажну підготовку на Львівському танковому заводі, і відправлення бойових машин буде здійснено після надходження платежу", - сказав один зі співрозмовників.

За його відомостями, танки будуть поставлятися грузинській стороні "за ціною $250 тис. за одиницю".

Співрозмовники підкреслили, що "це лише одна з угод українців з постачань важкого озброєння Грузії".

За інформацією поінформованих джерел, тільки за останні кілька років Україна продала Грузії кілька десятків танків Т-72, бронетранспортерів БТР-80, бойових машин піхоти БМП-2.

"Тбілісі одержував також від Києва бойові вертольоти, самохідні гаубиці, засоби радіотехнічної розвідки, радіолокаційні станції, інженерну техніку, включаючи мостоукладники і землерийні машини, боєприпаси для стрілецької зброї й артилерійських систем, запчастини до бойової техніки, вертольотів", - сказав один зі співрозмовників.

Водночас у державному підприємстві "Укрспепцекспорт" заперечують продаж Україною танків Т-72 Грузії. "У нас немає контракту з Грузією на Т-72", - сказав директор "Укрспепцекспорту" Сергій Бондарчук.

"Продукція на танково-ремонтному підприємстві законтрактована в іншу країну", - наголосив Бондарчук. При цьому він не уточнив, у яку саме.

У свою чергу представник Львівського бронетанкового ремонтного заводу також спростував інформацію про те, що підприємство займалося передпродажною підготовкою 20 танків Т-72 для Грузії.

"Це неправда, у нас немає нічого по Грузії", - сказав головний інженер заводу Олександр Мірошников.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування