Яценюк: якщо не вийде в Раді, піду озвучувати фільми

Понеділок, 19 травня 2008, 20:02

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк і дружина президента Катерина Ющенко відкрили презентацію загальнонаціонального туру фотовиставки для незрячих людей.

Виступаючи в ході презентації, спікер, він же засновник фонду "Open Ukraine", підкреслив, що це перша акція такого соціального і надзвичайно світлого напрямку, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Яценюка, відкривати Україну - значить відкривати Україну всередині самої країни.

Спікер підкреслив, що такої виставки немає в Європі і, на його думку, складно буде знайти й у світовому вимірі.

Яценюк відзначив, що кожний з відомих людей, що озвучував ту чи іншу фотографію, представлену на виставці, вклав у це свою душу.

Він також додав, що його тесть уже 10 років незрячий, однак, незважаючи на це, усі 10 років продовжує викладати в Київському політехнічному інституті.

"Мені здається, що незрячі люди бачать набагато більше, ніж ми зрячі. Вони відчувають суспільство по-іншому", - сказав Яценюк.

"Я прослухав усі озвучування фото і можу з упевненістю сказати, що якщо нічого не вийде у Верховній Раді, то я точно буду озвучувати і дублювати фільми", - пообіцяв Яценюк.

У свою чергу, дружина президента, голова фонду "Україна-3000" Ющенко підкреслила, що обов'язком держави є допомога людям з дефектами зору знайти своє місце в суспільстві.

"Допомагати таким людям - це наша відповідальність", - сказала вона, додавши, що фонд, яким вона керує, має намір почати програму допомоги для незрячих.

"Фонд працює з профільним міністерством щодо створення центра реабілітації для людей із проблемами в розвитку, у тому числі і сліпих людей", - підкреслила вона.

Ющенко повідомила про те, що фонд "Україна-3000" виділить 100 тис. гривень на придбання устаткування і навчальних матеріалів для реабілітації дітей із проблемами зору.

Крім того, за її словами, у дитячій клінічній лікарні "Охматдит", де вона нещодавно побувала, лікарі говорили про те, що діагностувати і лікувати сліпоту найкраще на ранніх стадіях.

У зв'язку з чим, необхідно придбати ретинальні камери для діагностики сліпоти на ранніх стадіях. Ющенко запевнила, що фонд яким вона керує, має намір займатися закупкою такого устаткування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News