Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Портнов погрожує Ющенку притягненням до відповідальності

Понеділок, 19 травня 2008, 22:13

Посадові особи, причетні до порушення кримінальної справи проти призначеного Кабінетом міністрів виконувача обов'язків голови Фонду держмайна Андрія Портнова, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності після зміни генпрокурора.

Про це заявив член фракції БЮТ, виконувач обов'язків голови ФДМ Андрій Портнов в ефірі "5 каналу" в понеділок.

"Для того, щоб порушити кримінальну справу проти Портнова, на засіданні РНБО президент особисто дав таке доручення. Воно є в стенограмі, яка буде проаналізована нами, коли ми змінимо генпрокурора", - заявив Портнов.

Він зазначив, що "в сьогоднішньому указі президента, який надійшов до уряду, чітко зазначено, що генпрокурору доручається до 9.30 сьогоднішнього дня прийняти рішення про притягнення до кримінальної відповідальності винних осіб".

"Цих винних осіб президент визначив на засіданні РНБО, чим власноруч підписався під доказом своєї провини, що доказує тиск на слідство, бо в Кримінально-процесуальному кодексі немає такого суб'єкта як президент, що надає вказівки слідству", - додав Портнов.

"Обов'язково, коли у нас в країні буде чесний і некорумпований генпрокурор, ми дамо оцінку діям всіх посадових осіб на Банковій, які візували цей проект указу, членів РНБО, які причетні до цього рішення", - заявив виконувач обов'язків голови ФДМ.

"І обов'язково ми будемо ставити питання про притягнення до кримінальної відповідальності тих посадових осіб, які незаконно у нас порушують кримінальні справи і які незаконно підписують такі укази", - додав він.

На питання, чи вважає Портнов порушену проти нього справу замовною і, зокрема, президентом, він відповів: "(Президент) не просто замовив, а дав пряме доручення, яке зафіксоване в стенограмі засіданні РНБО і в указі президента".

За словами Портнова, наразі він проходить у справі в якості свідка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування