Черновецький вимагає від Тимошенко, Януковича й усіх очиститися

Вівторок, 20 травня 2008, 10:39

Мер Києва Леонід Черновецький закликає всі політичні сили, що йдуть на вибори, виключити зі своїх списків ініціаторів незаконних будівництв.

З таким зверненням Черновецкий виступив у вівторок, передає прес-служба КМДА.

"Я звертаюся до всіх політичних сил, що беруть участь на виборах до Киїради, з вимогою виключити зі своїх виборчих списків до Київради всіх ініціаторів незаконних будівництв, що порушують права киян і спотворюють історичне обличчя міста, а також несумлінних бізнесменів, замішаних у корупційних схемах", - говориться в зверненні.

Він зазначив, що такі "особистості, на совісті яких скандальні будівництва і махінації з грішми міського бюджету", є в списках БЮТ, НУНС, блоків Литвина, Катеринчука, Кличка, Омельченка, Партії регіонів.

"Причетність цих осіб до незаконних забудов, проти яких виступали кияни, підтверджена документально й адреси відповідних будмайданчиків відомі", - відзначається в зверненні.

"Я вимагаю, щоб до 22 травня 2008 року, як це дозволяє зробити діюче виборче законодавство України, партійні списки всіх політичних сил, що беруть участь у виборах, були очищені від кандидатів у депутати Київради, причетних до незаконного будівництва", - підкреслив Чертовецький.

"Я чітко усвідомлю, що в іншому випадку, якщо цим людям, що цинічно плюють на думку й інтереси киян, вдасться перелізти через 3 %-й бар'єр, мені знову доведеться відволікатися від розробки і реалізації програм соціально-економічного розвитку Києва на війну з забудовниками і їхніми поплічниками", - відзначив він.

Він також припустив, що якщо "усі незаконні забудовники і нечисті на руку бізнесмени, що ховаються в партійних списках перерахованих вище партій і блоків, пролізуть до Київради, там буде створено кримінальну "між фракційне угруповання" майже з 30 осіб".

"Сьогодні існує необхідність виявити державну мудрість і цивільну відповідальність. І насамперед, я очікую цього від Юлії Тимошенко, яка будучи одночасно главою уряду має подавати всім політичним силам приклад поваги до закону і непримиренно боротися з правопорушниками всіх мастей, а не покривати їх, приймаючи "під крило" блоку свого імені", - додав Черновецький.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування