Семенюк знайшли заміну, відмінну від Портнова?

Вівторок, 20 травня 2008, 10:51

Висування Наталі Королевської на посаду голови ФДМ може стати компромісом між секретаріатом президента і Кабінетом міністрів, пише "Дело".

З одного боку, зазначає видання, "кандидатуру Королевської підтримує Банкова... з іншого боку, Королевська знаходиться в близьких стосунках із Юлією Тимошенко, тому у прем'єра немає причин підозрювати її в співпраці з секретаріатом".

"(Глава секретаріату президента Віктор) Балога згоден на будь-яку людину, тільки б не Андрій Портнов", - розповіло "Дело" джерело в оточенні прем'єра.

У той же час, за інформацією газети, прем'єр-міністр не поспішає з затвердженням Королевської в якості кандидата на посаду голови ФДМ. Прем'єр має намір відстоювати призначення Портнова до останнього.

"Перш ніж буде ухвалене остаточне рішення, фракція БЮТ має намір обговорити це питання на раді коаліції. Ми маємо намір домогтися чіткої відповіді від "НУ-НСу", чим же їх не влаштовує Портнов", - розповів один із депутатів.

"Я не виключаю можливості того, що з'явиться нова кандидатура. Зараз усе реально, але поки розглядається кандидатура Портнова", - сказав "Дело" депутат від БЮТ Михайло Поживанов.

Інші члени БЮТ услід за своїм лідером публічно наполягають на неможливості внесення альтернативної кандидатури. "Ми послідовні у своїх рішеннях. Якщо Портнов щось і зробив не так, то нехай сам це виправляє на посаді голови Фонду", - пояснив "бютвець" Андрій Кожемякін.

Сама Королевська у понеділок відмовилася коментувати своє можливе висування на посаду голови ФДМ. "Мені про це нічого не відомо. Передзвоніть мені після вечірнього засідання фракції", - сказала вона журналістам.

За даними "Дело", воно мало закінчитися о 23 годині. Тому на момент верстки номера дізнатися про результати засідання не було можливо.

Між тим, у пропрезидентському таборі наполягають на необхідності відмови від кандидатури Портнова.

"Йому варто вийти з ролі голови ФДМ і завершити весь цей фарс. Думаю, що ця справа для Портнова цілком може закінчитися кримінальною відповідальністю", - вважає депутат фракції "НУ-НС", голова партії "Єдиний Центр" Ігор Кріль, нагадуючи, що Генпрокуратура вже порушила кримінальну справу проти Портнова.

Ця кримінальна справа може стати ще одним аргументом відмови від кандидатури Портнова, вважає видання, "адже щоб зайняти крісло голови ФДМ, "бютівцю" доведеться скласти депутатський мандат – а разом з ним депутат автоматично втратить недоторканність, яка зараз захищає його від дій силовиків".

У той же час, депутат від БЮТ Валерій Писаренко запевняє, що "Андрій Володимирович (Портнов) не боїться цього, це політичне замовлення, яке не матиме наслідків".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...