БЮТ хоче посадити Семенюк і зірвати кришу с секретаріату Ющенка

Вівторок, 20 травня 2008, 10:58

Фракція БЮТ вимагає негайної відставки голови Фонду держмайна Семенюк- Самсоненко, виконання коаліційної угоди та припинення "кришування корупціонерів у Фонді держмайна та секретаріаті президента".

Таку вимогу озвучив з трибуни парламенту у вівторок бютівець Андрій Кожем'якін.

За його словами, незважаючи на існування коаліції, уряд не отримує від неї допомоги, а натомість вислуховує постійну критику секретаріату президента.

"Кабінету міністрів з боку оточення президента постійно лунають заяви про скасування урядових ініціатив, незрозумілі обвинувачення на адресу уряду Тимошенко, відбуваються політичні спекуляції. Всі ці речі лише посилюють економічні кризу та підігрівають напруженість у суспільстві", - заявив Кожем'якін.

"Очевидно, цього виявилось замало і ми стали свідками відвертого наступу на уряд Тимошенко. Так, фракція БЮТ підтримує закон про Кабінет міністрів, уряд зупиняє корупційну оборудку найближчого оточення президента, яке намагалося приватизувати військове містечко, а у відповідь відкриваються кримінальні справи на членів уряду, які виконують передвиборчу програму політичних сил, що створили коаліцію", зазначив бютівець.

За його словами, з екранів постійно лунають заяви про необхідність боротьби з корупцією, а на практиці Генпрокуратура не розрила жодного корупційного злочину.

"Найбільш постраждала від корупції приватизація. За безцінь розсовувалися по кишенях рідних і близьких найбільш прибуткові об’єкти держави. Сьогодні необхідно говорити вже не лише про зміну керівництва Фонду держмайна, а про притягнення до кримінальної відповідальності пані Семенюк-Самсоненко, як за корупційне розкрадання державного майна, а й провал програми приватизації", - зазначив він.

Крім того БЮТ вимагає створити комісію по передачі чорноморського шлейфу компанії "Vanco", оскільки "це факт неприкритої корупції та підтвердження причетності високопосадовців до кримінальних схем".

Кожем'якін також нагадав, що у 2002 році, тоді ще кандидат у депутати Віктор Ющенко йшов з гаслом "Не словом, а ділом".

"Сьогодні ми на жаль змушені констатувати не слова і благі наміри, а дії президента спрямовані на руйнацію не лише демкоаліції, а й ставлять під сумнів успішний демократичний розвиток України", заявив Кожем'якін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування