Польща готова пускати українців без віз уже в червні

Вівторок, 20 травня 2008, 11:13

Польща готова прискорити ратифікацію угоди з Україною про малий прикордонний рух.

Про це говориться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ, пише "Сегодня" з посиланням на "Українські новини".

19 травня пройшли українсько-польські консультації з питань європейської інтеграції.

Сторони докладно обговорили питання забезпечення режиму місцевого прикордонного руху між двома країнами.

У зв'язку з цим польська сторона підтвердила свою готовність прискорити внутрішньодержавні процедури для того, щоб угода набула чинності уже в червні.

Сторони також обговорили проблематику поновлення спільного митного і прикордонного контролю, розвиток мережі пропускних пунктів на кордоні.

Сторони привітали початок експертних консультацій з цих питань і відзначили, що результатом їх у середньостроковій перспективі має стати напрацювання Євросоюзом нових підходів до співпраці з Україною у сфері правопорядку й охорони кордонів, зокрема в контексті підготовки до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Раніше повідомлялося, що Польща прогнозує початок процедури ратифікації угоди про малий прикордонний рух із Україною в середині травня.

У Польщі процедура ратифікації угоди передбачає його схвалення Сеймом (нижча законодавча палата), Сенатом (вища) і президентом країни.

За даними польського МЗС, відповідно до тексту угоди, вона набуває чинності після 30 днів після обміну сторонами інформацією про її ратифікацію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування