Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони": чому школярам робили щеплення незареєстрованою вакциною?

Вівторок, 20 травня 2008, 11:49
Партія регіонів заявляє про повну відповідальність Міністерства охорони здоров'я за смерть неповнолітнього хлопця та ускладнення здоров'я інших дітей після вакцинації проти кору і краснухи.  

"Суспільство повинно почути відповідь на питання, чому і на якій підставі міністр ухвалив рішення щодо вакцинації незареєстрованою в Україні вакциною", - йдеться у заяві Партії регіонів.

Своїми діями, за словами партії, міністр грубо порушив норми статті 13 закону "Про захист населення від інфекційних хвороб", відповідно до якої для профілактичних щеплень використовуються вакцини вітчизняного й закордонного виробництва, зареєстровані в Україні у встановленому законодавством порядку.

Партія регіонів наголошує на тому, що "трагедія, що сталася в Краматорську, де внаслідок обов'язкової вакцинації проти кору та краснухи загинула дитина, а ще десятки знаходяться в лікарні у важкому стані, вимагає жорстких дій щодо відповідальних посадових осіб".

Партія ініціюватиме створення тимчасової слідчої комісії ВР для з'ясування законності дій міністра охорони здоров'я при проведенні кампанії масової імунізації проти кору та краснухи і причин смерті школяра та ускладнень здоров'я інших осіб після вакцинації.

Крім того, Партія регіонів вимагатиме проведення експертних випробувань якості застосованих вакцин із залученням міжнародних експертів з метою отримання об'єктивних результатів експертизи.

"Ми розуміємо, що імунопрофілактика інфекційних захворювань шляхом щеплень є одним з найефективніших способів боротьби з хворобами", - зазначається у заяві.

"Враховуючи, що внаслідок трагедії рівень довіри громадян до безпечності таких щеплень впав дуже низько, Партія регіонів наполягає на публічності всіх дій Міністерства охорони здоров'я в цьому питанні", - додається в документі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування