Росія домагається від Грузії обіцянки не нападати. Україна готова допомогти

Вівторок, 20 травня 2008, 12:35

У Міністерстві закордонних справ України вважають, що Грузія здатна врегулювати внутрішні конфлікти, але якщо буде рішення про міжнародну місію, Україна готова направити свій миротворчий контингент у цю державу.

Про це заявив секретар МЗС Василь Кирилич на брифінгу у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Грузія абсолютно в змозі і докладає максимум зусиль для врегулювання цього питання самостійно", - зазначив Кирилич.

Реклама:

"Якщо ж буде прийнято рішення про миротворчу місію і буде внесена пропозиція про участь українських миротворців у складі міжнародної місії, Україна погодиться", - додав він.

При цьому прес-секретар МЗС відзначив, що "на даний момент про домовленість мова не йде".

"Якщо буде прийнято таке рішення на міжнародному рівні й Україні буде запропоновано бути складовою частиною міжнародної місії, вона в ній візьме участь", - підкреслив Кирилич.

ВІДЕО ДНЯ

Прес-секретар МЗС висловив упевненість, що в Грузії "достатньо ресурсів як у незалежної самостійної держави врегулювати на своїй території це питання".

Водночас Росія закликає сторони грузино-абхазького і грузино-південно-осетинського конфліктів якомога швидше підписати угоду про незастосування сили.

"Ми домагаємося від керівництва Грузії взяти на себе разом із Сухумі і Цхинвалі зобов'язання про незастосування сили", - заявив голова МЗС Росії Сергій Лавров, виступаючи в Держдумі.

За його словами, грузинська сторона послідовно відмовляється укласти подібні домовленості, або ставить умови, що відносяться скоріше до наступних стадій врегулювання конфліктів.

"Ми ж виступаємо за безумовні зобов'язання про незастосування сили", - наголосив Лавров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування