Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За пошук винних у трагічних щепленнях узялася Богатирьова

Вівторок, 20 травня 2008, 12:48

У Раді нацбезпеки і оборони створено спеціальну комісію для перевірки обставин смерті юнака у Краматорську внаслідок щеплення від кору та краснухи.

"Відповідні фахівці предметно і відповідально розслідують ситуацію та внесуть президенту пропозиції для притягнення до відповідальності винних посадових осіб", - заявила секретар РНБО Раїса Богатирьова.

За її словами, "апарат РНБО готує на початок червня спеціальне засідання Ради нацбезпеки з питань охорони здоров'я в Україні, де факт зазначеної трагедії буде розглянуто окремо".

Коментуючи ситуацію зі щепленнями в Україні, Богатирьова наголосила, що "трагедія зі щепленням від кору і краснухи в Донецькій області боляче вдарила по свідомості українців, амбіціях та авторитету національних лікарів".

Секретар відзначила, що нині госпіталізовано дев'яносто дітей, додавши, що "це удар по національній безпеці".

"Перш за все по безпеці соціальній, яка є найбільш вразливою і особистою безпекою кожної людини. Тому саме вона має бути найбільш гарантована і захищена державою", - сказала Богатирьова.

За її словами, "підрив соціальної безпеки одразу створює загрозу для людини і суспільства, тому безпека людського життя має бути основним пріоритетом уряду".

"Саме він мав професійно унеможливити таку трагедію і взяти на себе відповідальність за її наслідки", - вважає Богатирьова.

Секретар РНБО зауважила, що їй, "як професіоналу, який приніс клятву лікаря, важко зрозуміти чому рішення про вакцинацію ухвалювалось поспішно і без належного жорсткого контролю та без дотриманням необхідних процедур".

"Поки що немає відповіді на питання – чому за розпорядженням Кабміну накази Міністерства охорони здоров'я про щеплення від кору і краснухи, всупереч чинному законодавству, не були зареєстровані в Міністерстві юстиції?", - зазначила Богатирьова.

"І найбільше незрозуміло, що вимагає особливих пояснень, питання – яким чином, станом на 25 березня 2008 року, ця трагічна індійська вакцина ще не була зареєстрована в Україні?", - додала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
22:02
відео, оновленоНетверезий голова райдержадміністрації Броварів збив чотирьох людей
Усі новини...