Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Медведька обіцяють підійти до Портнова об'єктивно

Вівторок, 20 травня 2008, 13:34

Кримінальна справа у відношенні депутата, призначеного урядом в.о. глави Фонду державного майна, Андрія Портнова буде розслідувано об'єктивно, запевняють у Генеральній прокуратурі.

Про це у вівторок повідомив начальник Головного управління по розслідуванню особливо важливих справ Генпрокуратури Петро Коваль, передає "Інтерфакс-Україна".

"Порушено кримінальну справу - будемо розслідувати. Наша задача - тільки об'єктивно провести розслідування. Нам доручили, а політикою нехай займаються інші", - сказав Коваль.

Співрозмовник підкреслив, що прокурори мають право порушувати кримінальні справи щодо депутатів без згоди парламенту, однак така згода необхідна для затримання, арешту і проведення обшуків.

Коваль зазначив, що такі дії проводитимуться, "якщо на то будуть підстави".

Разом з тим, начальник управління відмовився конкретизувати, які саме слідчі дії проводяться в рамках розслідування цієї справи.

Крім того, Коваль нагадав, що в Портнова є право оскаржити в судовому порядку постанову про порушення кримінальної справи щодо нього.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу щодо депутата Портнова за фактом замаху на незаконну приватизацію.

Портнов, який є поки і депутатом Верховної Ради (фракція БЮТ), у свою чергу заявив, що посадові особи, причетні до порушення справи, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності після заміни генпрокурора.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...