Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличку і Турчинову нагадали, що у них залишилось мало часу

Вівторок, 20 травня 2008, 14:00

У вівторок, 20 травня, спливає термін, коли демократичні сили в Києві можуть домовитися і визначити єдиного кандидата на посаду Київського міського голови.

Про це заявив заступник міністра культури й туризму, кандидат у депутати Київради (№2) від блоку "НУ-НС" Юрій Зубко у інтерв’ю офіційному сайту блоку.

"Згідно з законом про вибори, кандидатуру на посаду Київського міського голови можна зняти не пізніше, як за п’ять днів до дня виборів. Тому сьогоднішній день – фактично останній термін, коли демократичні сили в місті Києві можуть домовитися і визначити єдиного кандидата на посаду Київського міського голови", - сказав Зубко.

При цьому він зауважив, що "блок "Наша Україна – Народна Самооборона" дотримується своєї принципової позиції, не висунувши кандидата в мери столиці".

"Хоча лідер Блоку Юрій Луценко міг також претендувати на перемогу на дострокових київських виборах і зайняти цю посаду, але він як відповідальний політик зняв свою кандидатуру", - нагадав Зубко.

"Ми неодноразово зверталися і ще раз закликаємо наших партнерів – БЮТ і Блок Віталія Кличка – визначитися й узгодити єдину кандидатуру на посаду Київського міського голови", - підкреслив Зубко.

Він зазначив, що "в іншому випадку голоси киян розділяться, оскільки будуть віддані за різних кандидатів від одного демократичного табору. І в такому разі обидва кандидата – і (Віталій) Кличко, і (Олександр) Турчинов – можуть програти по декілька відсотків кандидату в мери (Леоніду) Черновецькому".

"Тому ми ще раз нагадуємо, що відповідальність за результати виборів у місті Києві сьогодні несуть ці дві політичні сили - Блок Юлії Тимошенко і Блок Віталія Кличка", - наголосив Зубко.

"У них залишилося мало часу, щоб домовитися та прийняти рішення – яке буде керуватися не власними амбіціями, а інтересами киян – про єдиного кандидата на посаду Київського міського голови", - зазначив він.

Водночас, Зубко висловив переконання, що "один кандидат від демократичного табору, безперечно, отримає перемогу".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування