Замість Тендерної палати буде комісія з депутатами?

Вівторок, 20 травня 2008, 14:05

Верховна Рада ухвалила в першому читанні розроблений урядом законопроект про державні закупівлі.

За це рішення проголосувало 229 депутатів, серед яких 156 від БЮТ, 66 від НУНС і 7 від Компартії. Партія регіонів та Блок Литвина не дали за проект жодного голосу.

Перед голосуванням за проект закону, розроблений урядом, законопроект про держзакупівлі, розроблений народними депутатами, не набрав потрібної кількості голосів.

Представляючи урядовий законопроект, перший заступник міністра економіки Анатолій Максюта зазначив, що проект базується на концепції держзакупівель, яка діяла до 2004 року.

У проекті не передбачено існування Тендерної палати, а також платних інтернет-ресурсів. Доступ до інформації про тендери для учасників і громадськості буде безкоштовним, наголосив Максюта.

Єдиним уповноваженим органом для проведення закупівель визначається Мінекономіки. Однак при ньому пропонується створити комісію, яка колегіально прийматиме рішення. До комісії входитимуть 10 членів, у тому числі представники комітетів Верховної Ради з питань економічної політики, бюджету та боротьби з корупцією і оргзлочинністю.

Згідно з новим проектом, для проведення тендеру має бути не менше двох пропозицій, а не трьох, як це було раніше.

Перший заступник глави комітету з питань економічної політики Сергій Осика від імені комітету закликав підтримати цей проект у першому читанні, але з обов’язковим урахуванням положень депутатського проекту закону про держзакупівлі.

Водночас депутат від Партії регіонів Інна Богословська закликала не голосувати за цей проект, оскільки він повертає в сферу держзакупівель корупцію.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування