Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко висловив Тимошенко незадоволення через найбільшу газету Канади

Вівторок, 20 травня 2008, 14:11

Президент Віктор Ющенко виступає проти політики адміністративних обмежень, яку проводить Кабінет міністрів стосовно певних груп товарів.

Про це Ющенко сказав у інтерв'ю канадській газеті The Toronto Star напередодні державного візиту до Канади, повідомляє прес-служба глави держави.

Однією із тем розмови стала євроатлантична інтеграція України. Також під час інтерв'ю було обговорено тему Голодомору в Україні 1932–1993 років.

Коментуючи кризу на світовому продовольчому ринку, президент висловився проти політики адміністративних обмежень, яку проводить уряд України стосовно певних груп товарів.

На його думку, такі дії обмежують можливості для розвитку аграрного сектору: "У нас сьогодні відбувається досить жорстка дискусія з урядом відносно політики на селі".

"Як економіст і президент я не можу підтримати, коли уряд забороняє вивіз зерна з України. Цей ринок від цього втратив до 2,5 мільярда доларів", - зазначив Ющенко.

"Неправильно, коли уряд 10 днів тому заборонив вивіз олії. Ми – перший виробник олії у світі. Українська олія повинна бути по всьому світу. Це неправильна політика, я всіляко намагаюся її виправити і сподіваюся, ближчим часом я її виправлю", – додав він.

Президент переконаний, що українське сільське господарство, за умови ефективної аграрної політики, залучення інвестицій та підтримки, в тому числі міжнародної, може значно збільшити виробництво.

"Невеликий поштовх у галузі сільського господарства України може у 2–2,5 рази за два–три роки підняти обсяг виробництва зерна в Україні", – упевнений Ющенко.

Можливості співпраці в агропромисловому комплексі будуть предметом уваги під час переговорів з прем'єр-міністром та міністром сільського господарства Канади.

Президент також прокоментував внутрішню ситуацію в Україні, відповідаючи на запитання щодо пошуку політичної єдності.

"Демократична політика і конкурентна економіка є вигідними для нації", – сказав Ющенко, запевнивши, що Україна йде нормальним демократичним шляхом у своєму розвитку.

The Toronto Star – щоденна канадська англомовна газета загальнонаціонального масштабу, заснована в 1892 році. Наклад The Toronto Star складає 445 тис. примірників у будні дні, 645 тис. – у вихідні. Тираж газети є найбільшим серед канадських видань.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...