Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Від Медведька вимагають звіту про побиття журналістів СТБ

Вівторок, 20 травня 2008, 14:33

Журналісти вимагають звіту про розслідування справи за фактом побиття знімальної групи СТБ 12 липня 2006 року за участі тодішнього члена фракції Партії регіонів Олега Калашнікова.

З відповідним відкритим листом-вимогою до генпрокурора Олександра Медведька звернулися журналісти.

Серед них потерпілі журналісти СТБ Володимир Новосад та Маргарита Ситник, кореспондент СТБ Ольга Червакова та представники Київської незалежної медіа-профспілки Михайлина Скорик та Остап Кривдик.

"Ми, журналісти, що підписалися нижче, вимагаємо від генпрокурора втрутитись в ситуацію і публічно відзвітувати, чому факти, які лежали на поверхні, були проігноровані слідством, а винні в побитті журналістів не покарані", - йдеться в листі.

Як відомо, 12 липня 2006 року група людей, серед яких був тодішній депутат від Партії регіонів Олег Калашніков, завадила роботі знімальної групи телеканалу СТБ, зірвавши зйомку і побивши журналістів.

14 липня 2006 року за цим фактом Печерська районна прокуратура столиці порушила кримінальну справу за статтею про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

10 квітня 2008 року прокуратура Києва закрила справу "за відсутністю складу злочину".

У липні 2006 року понад 1000 журналістів підписалися під відкритим листом-вимогою покарати винних в установленому законом порядку.

"На наш погляд, це можливо шляхом поновлення слідства і передачі справи до суду", - наголошується у листі-вимозі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування