Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко боїться, що через Тимошенко Україна втратить $200млрд.

Вівторок, 20 травня 2008, 15:05

Президент Віктор Ющенко вважає, що у випадку неврегулювання ситуації навколо ліцензії компанії "Венко Интернешнл Лтд" Україна буде піддаватися ризикові.

Про це заявив перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак на брифінгу у вівторок у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Президент запропонував таку формулу: давайте відійдемо на нульові позиції. Ми не маємо права в однобічному порядку скасовувати ліцензію, піддавати такому ризикові нашу державу. Хочу нагадати, що в гіршому випадку сума збитків, яка буде інкримінована нашій державі складає більше $200 млрд.", - сказав перший заступник глави секретаріату.

Водночас Шлапак відзначив, що на сьогоднішній день найбільша фінансова претензія, яка поки пред'являлася - претензії компанії ЮКОС до Російської Федерації в розмірі $25млрд.

"Тобто, мова йде про національний ризик нашої держави. Тому президент запропонував відійти на стартові позиції. Сформулюємо претензії, які ми маємо до цієї компанії", - сказав Шлапак.

Перший заступник глави секретаріату відзначив, що на сьогодні "не направляється жодна претензія прямо" у компанію "Венко".

"Упевнений, що якщо є якісь проблеми, пов'язані з самим конкурсом, є якась невідкритість, ми будемо наполягати на тому, щоб вони були врегульовані і можливі доповнення до відповідної угоди. Якщо потрібно буде, ми це питання можемо розглянути на засіданні РНБО з запрошенням усіх зацікавлених сторін", - сказав він.

Шлапак також висловив упевненість, що якщо протягом 60 днів не будуть надані відповідні пояснення, Україна стане суб'єктом розгляду питання в Стокгольмському суді.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування