Ющенко змусить Тимошенко не гнатися за швидким результатом

Вівторок, 20 травня 2008, 15:52

Президент звернувся до уряду з проханням на його найближчому засіданні прийняти рішення про скасування обмежень на експорт зерна та олії.

Про це повідомив перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак на брифінгу у вівторок, зазначає прес-служба президента.

"У випадку, якщо вони не будуть скасовані, Віктор Ющенко вживатиме відповідних заходів, які йому дозволяє вжити Конституція для того, щоб врегулювати ситуацію на ринку зерна та олії", - підкреслив Шлапак.

Він підкреслив, що президент звертає увагу на дві головні причини інфляції в Україні: незбалансованість попиту та пропозиції, а також дії окремих органів влади, які призводять до інфляційних очікувань - йдеться про певні обмеження, які уряд застосовує стосовно товарних ринків.

"Останні кроки уряду, спрямовані на обмеження або додаткові регуляції на товарних ринках, не дають очікуваного результату. Йдеться, зокрема, про обмеження експорту зерна й олії, спроби скасувати ввізне мито на цукор і м'ясну групу товарів", - зазначив Шлапак.

За його словами, ці дії уряду свідчать про бажання отримати "дуже швидкий результат, наситити Україну досить дешевим цукром, дешевим м'ясом, тим самим показати результат боротьби з інфляцією".

Однак, за словами Шлапака, такі кроки не узгоджуються зі стратегічною метою нашої держави - збільшити пропозицію товару саме українського виробництва, і можуть призвести до руйнації внутрішнього ринку, зокрема, цукру.

Саме тому, за словами представника президента, Ющенко прийняв рішення про призупинення розпорядження уряду про відтермінування сплати ввізного мита на такі товари, як цукор і м'ясо.

Шлапак також наголосив на необхідності внесення змін до держбюджету, насамперед щодо перегляду прожиткового мінімуму.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...