ЛУЦЕНКО ПІДОЗРЮЄ ПРО ПІДГОТОВКУ СИЛОВОГО СЦЕНАРІЮ В КИЄВІ

Вівторок, 20 травня 2008, 15:56

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, який у вівторок вийшов з відпустки і приступив до виконання своїх обов’язків, не виключає, що за результатами виборів у Києві може виникнути фізичне протистояння.

Про це він заявив у вівторок на прес-конференції, повідомляє УНІАН.

"Йде підготовка до ймовірного силового сценарію. Це основна причина, чому я повертаюсь до виконання обов’язків міністра внутрішніх справ", - сказав Луценко.

Реклама:

На уточнююче питання, на чому базується такий його вислів, він сказав, що існує певна інформація, однак озвучувати її не став.

"Якби я знав про конкретні плани зриву виборів, я б їх точно зупинив протягом 24 годин", - сказав Луценко, додавши при цьому, що міліція готова до різного року подій.

Так, за його словами, з сьогоднішнього дня особовий склад столичної міліції переведено на посилений режим несення служби. Зокрема, посилено патрулювання у столиці місць масового скупчення громадян.

ВІДЕО ДНЯ

Водночас Луценко не виключає, що максимального політичного та агітаційного апогею політична напруженість може досягти у цю п’ятницю, 23 травня (вибори мають відбутися у неділю, 25 травня).

На думку Луценка, сьогодні різні політичні сили, які беруть участь у київських виборах, намагаються максимально створити напруженість у суспільстві, насамперед, столичному.

"Я думаю, що система ескалації політичної і фізичної вигідна усім політичним силам, які не набирають достатньо голосів на виборах", - сказав міністр, додавши водночас, що подібного він не спостерігає у політичній силі, яку очолює і яка бере участь у виборах до Київради ("Наша Україна – Народна самооборона").

У зв’язку з цим Луценко закликав політичні сили "не випробовувати міліцію на міцність".

При цьому він підкреслив, що "міліція буде негайно реагувати на порушення", які відбуватимуться, у тому числі і в день виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування