Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Донецьк оголосив себе територією без блоків типу НАТО

Вівторок, 20 травня 2008, 16:45

Донецька міськрада 20 травня ухвалила рішення про визнання території міста "територією без військово-політичних блоків і військових баз іноземних держав".

Як повідомляє "Остров", у рішенні сесії записано, що це означає:

1. "Негативне ставлення міської громади до перспективи перебування на території м. Донецька військ, інструкторів, інспекторів і інших представників НАТО й інших військово-політичних блоків і перешкоджання спробам їх розміщення всіма законними способами".

2. "Недопущення використання міської інфраструктури для розміщення і забезпечення військових підрозділів НАТО й інших військово-політичних блоків на території м. Донецька".

Крім того, рішення сесії пропонує "підприємствам, організаціям і установам міста, які допускають на своїх площах розміщення інформаційних матеріалів військово-політичних блоків, розглянути питання доцільності розміщення подібних матеріалів, з огляду на негативне ставлення переважної більшості представників міської громади до різних військово-політичних блоків".

* * *

19-та сесія Донецької міськради 5 скликання у вівторок зняла з порядку денного питання "про створення умов для розвитку російської мови у сфері освіти".

Зробити це депутатам запропонував секретар міськради Микола Левченко. При цьому він визнав, що це він "виніс це питання", але на даний момент вважає, що "питання не підготоване".

"Я отримав службову записку від начальника міськуправління освіти. У ній дійсно багато речей розумно пояснюється. Я дійсно не бачу сенсу, щоб нас звинуватили в тому, що ми політизуємо дане рішення", - сказав Левченко, звертаючись до депутатів.

Голова міськради Олександр Лук’янченко виніс пропозицію на голосування, тому що також вважає, що "немає підстави для того, щоб це питання сьогодні розглядати".

За словами Лук’янченка, він дав розпорядження міському управлінню освіти "підготувати статистичний матеріал і глибоко розглянути питання на комісіях".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: