Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Газпром" буде налаштовувати Україну на європейські ціни

Вівторок, 20 травня 2008, 18:01

"Газпром" думає, що ціна на газ для України в 2011-2012 р. наблизиться до європейських.

"Ми думаємо, що в 2011-2012 роках ціни на газ для України наблизяться до європейських", - заявив заступник начальника департаменту маркетингу, переробки газу і рідких вуглеводнів "Газпрому" Олександр Михєєв у вівторок у Берліні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Михєєв підтвердив, що існує можливість перехідного періоду в ціні на газ для України. "Ми підтверджуємо, що перехідний період може бути, але в підсумку все повинно закінчиться європейськими цінами", - сказав він.

За його словами, переговори про умови перехідного періоду "ведуться постійно". Михєєв не сказав, яким буде механізм забезпечення перехідного періоду, відзначивши, що "у будь-якому випадку потреба в розрахунках газ з покупцями - це наша проблема, а розрахунки за газ з виробниками з Центральної Азії - це наш обов'язок".

"Ми будемо враховувати кошик цін на газ усіх країн Європи, але оскільки основним покупцем центрально-азійського газу є Україна, то ціна газу для України буде грати при переговорах за ціною на центрально-азійський газ", - прокоментував він.

"Проте, ми будемо налаштовувати Україну на те, що вона повинна одержувати газ за цінами, які будуть формуватися в Середній Азії виходячи з європейського ринку", - додав співробітник "Газпрому".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування