Вінський погрожує Одесі побудувати аеропорт в Миколаєві

Вівторок, 20 травня 2008, 20:22

Міністр транспорту і зв`язку Йосип Вінський має намір розвивати аеропорт у Миколаєві, якщо Одеський аеропорт не віддадуть з комунальної у державну власність.

Про це Вінський повідомив у вівторок на прес-конференції в Одесі.

За словами міністра, дане питання обговорюється з мером Одеси, проте поки що позиція одеської влади залишається незмінною - вони проти передачі аеропорту в держвласність.

"Я скажу так: якщо ми не домовимося, я або зміню закон і згідно із законом він (аеропорт) відійде державі, або якщо не зміню закон, - то буде міжнародний аеропорт у Миколаєві збудований як альтернатива одеському", - заявив Вінський.

Нагадаємо, у квітні на позачерговій сесії Одеської міськради депутатська більшість ухвалила рішення відмовитися від передачі аеропорту з комунальної власності у власність держави.

При цьому депутати зазначали, що в 2007 році злітно-посадочна смуга міжнародного аеропорту "Одеса" була відремонтована за рахунок міського бюджету, на що витрачені багатомільйонні кошти з міської скарбниці.

10 квітня на зустрічі з одеськими журналістами Вінський заявив, що "до кінця поточного року Мінтрансзв’язку має намір вирішити питання з передачею в держвласність аеропорту "Одеса".

Земля під аеропортами, аеродроми і системи безпеки, за словами міністра, повинні перебувати у власності держави. Термінали ж "на прозорих аукціонних процедурах" будуть передані у приватні руки.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...