НУНС хоче переглянути "Великих українців"

Середа, 21 травня 2008, 11:45

Фракція НУНС вимагає створення слідчої комісії Верховної Ради з розслідування результатів голосування в проекті "Великі українці" на телеканалі "Інтер".

Про це в середу з трибуни ВР заявила депутат від фракції НУНС Ольга Герасим'юк, передає Ліга.

Герасим'юк відзначила, що результати голосування по "Великих українцях" шокували телеглядачів і під погрозою виявилася інформаційна безпека.

"Проект, що повинен був об'єднати Україну, був політичним шантажем, і мова йде не про симпатії до того чи іншого великого українця, а мова йде про те, що не можна так відверто фальсифікувати голоси на очах у людей, не можна за народ робити вибір, не можна перетворювати еліту в ефірі в маріонеток... Не можна повертати ківалівщину на телебачення", - підкреслила депутат.

Саме тому, на її думку, потрібно вивчити порушення і змусити до відповідальності перед Україною комерційні канали.

У свою чергу, депутат від НУНС Руслан Князевич підтримав Герасим'юк і звернувся до парламентаріїв із пропозицією написати лист у Бі-бі-сі з проханням переглянути результати голосування.

Як відомо, за підсумками загальноукраїнського голосування на проекті "Великі українці" переможцем був визнаний Ярослав Мудрий. Водночас прозорість процедури підрахунку голосів неодноразово ставилася під сумнів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування