Компанія Ахметова продовжує скуповувати торговців бензином

Середа, 21 травня 2008, 12:15

СКМ продовжує консолідувати активи в сфері торгівлі нафтопродуктами

Так компанія одержала дозвіл Антимонопольного комітету України на концентрацію більш 50% компанії ТОВ "Параллель-М Лтд.", що спеціалізується на роздрібній торгівлі нафтопродуктами.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі СКМ.

"Група СКМ уже володіє мережею автозаправних станцій, що реалізують нафтопродукти під ТМ "Гефест" і "Питстоп" у восьми областях і АРК. Входження компанії "Паралель" до складу групи СКМ - черговий крок по зміцненню її позицій на ринку торгівлі нафтопродуктами", - підкреслили в компанії.

Планується, що угода буде завершена протягом наступних двох місяців, сказали в СКМ.

"Розширення нашої присутності на ринку торгівлі нафтопродуктами дозволить зробити ще один крок на шляху диверсифікованості бізнесу СКМ, а відтак, підвищити його ефективність і конкурентноздатність", - процитували в прес-службі коментар генерального директора СКМ Олега Попова.

За його словами, для успішного довгострокового росту СКМ має намір розвивати не тільки традиційні для групи індустріальні бізнеси, але й активно інвестувати в нові напрямки, такі як фінансовий, телекомунікаційний і медійний, а також у нерухомість, роздрібну торгівлю і торгівлю нафтопродуктами.

Попов підкреслив, що збалансована з галузевої точки зору стратегія інвестування може забезпечити довгостроковий прибутковий ріст вартості і стійкий розвиток групи СКМ.

В даний час мережа АЗС під ТМ "Гефест" і "Пітстоп" працює в Донецькій, Луганській, Кіровоградській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Дніпропетровській, Закарпатській областях і АРК.

Компанія "Паралель М" заснована в 1995 році. Під ТМ "Паралель" працюють 18 АЗС у Донецьку і Донецькій області.

Три зазначених компанії раніше спільно здійснювали програму лояльності для роздрібних клієнтів "Картбланш", до якої в квітні приєдналося і 35 АЗС компанії "Донбаснафтопродукт" (Донецьк), що збільшило загальну кількість АЗС-учасниць програми до 104.
Компанія СКМ - професійний інвестор, що володіє і керує активами в гірничо-металургійній ("Метінвест Холдинг"), енергетичній (ДТЕК), телекомунікаційній (Фарлеп-Інвест" і "Оптіма Телеком"), банківській, страховій, медійній галузях ("Сегодня Мультимедиа", ТРК "Україна"), а також у сфері рфтейла і нерухомості ("ЭСТА Холдинг" і "Український Рітейл").

90% акцій ЗАТ "СКМ" належить бізнесменові Ринату Ахметову.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування