ТИМОШЕНКО РОЗІРВАЛА УГОДУ З ВЕНКО, НАЧХАВШИ НА ЮЩЕНКА І МЕДВЕДЬКА

Середа, 21 травня 2008, 12:29

Кабінет міністрів ухвалив рішення про односторонній вихід із угоди з компанією Vanco про розподіл продукції.

Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов журналістам у середу, передає УНІАН.

"Кабінет міністрів зараз прийняв рішення в односторонньому порядку виходити з підписаної угоди з Vanco, незважаючи на кришування і спроби використовувати Генеральну прокуратуру, яка після наради у президента подала протест на рішення уряду щодо скасування ліцензії", - сказав Турчинов.

На його думку, "указ президента є неприхованим свідченням корупції високопосадовців, яким президент хоче примусити уряд повернути компанії Vanco ліцензію на розробку шельфів Чорного моря. Це була одна із наймасштабніших схем, яка була реалізована в Україні".

При цьому перший віце-прем’єр послався на положення Конституції, згідно з яким громадяни не зобов’язані виконувати злочинні рішення. Турчинов вважає, що повернення ліцензії на розробку стратегічних запасів газу оффшорній компанії є прямим злочином.

"Я сподіваюсь, що й американська сторона проведе розслідування корупційної схеми, завдяки якій примушували американську компанію виступати у ролі посередника, прикриваючи тіньові економічні інтереси", - наголосив Турчинов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News