СБУ розсекретила радянські інструкції з фальсифікації історії України

Середа, 21 травня 2008, 13:35

СБУ вважає своїм пріоритетним завданням максимально відкрити для вітчизняного суспільства і світової громадськості раніше засекречені матеріали про боротьбу українців за свою незалежність.

Про це заявив в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко на міжнародній науковій конференції "Український національно-визвольний рух у ХХ столітті: зовнішньополітичний вимір", повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

"Наша головна мета – очистити українську історію від неправди, фальсифікації і працювати тільки з правдивими документами", - сказав Наливайченко.

За його словами, ретельне вивчення раніше засекречених історичних джерел засвідчило, що український національно-визвольний рух, зокрема, у роки Другої світової війни і після неї, не зосереджувався тільки на внутрішніх справах, а мав європейські масштаби.

Наливайченко повідомив, що всі розсекречені матеріали сьогодні є доступними для широкої громадськості.

Вони розміщені на офіційному веб-сайті СБУ, з ними виданий окремий комп'ютерний диск, також ведеться робота з підготовки й оприлюднення відповідних друкованих видань.

"Ми не приховуємо історію. Серед реальних історичних свідчень про українську боротьбу за незалежність можна знайти і радянські інструкції – як фальсифікувати історичну правду", - зазначив керівник СБУ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування