Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонал" хоче дізнатись, чи давала Тимошенко хабар

Середа, 21 травня 2008, 15:07

Депутат від фракції Партії Регіонів Вадим Колесніченко просить Генпрокуратуру оприлюднити результати розслідування справи проти прем'єра Юлії Тимошенко за підозрою в дачі хабара.

Про це він повідомив на прес-конференції в середу, повідомляють Українські новини.

"Хочу відкрито звернутися до представників спецорганів, до Генпрокуратури, щоб вони дали відповідь суспільству. Перше - чи була така кримінальна справа, друге - чи доведена вона до кінця, третє - чому вона дотепер не доведена до кінця й результати її не відомі, і головне - хто винен і, коли ці винуватці будуть притягнуті до відповідальності?", - сказав Колесніченко.

Він нагадав, що кілька років тому Тимошенко стала учасником скандалу.

"Кілька років тому був такий невеликий скандал, коли людина, схожа на нинішнього прем'єра, була учасником переговорів між 2-ма людьми, коли обговорювалося питання про дачу хабара суддям Верховного суду за рішення справ. Це було відомо. Була порушена кримінальна справа", - зазначив він.

"Але коли пані Тимошенко стала прем'єром ця справа, на жаль, загинула, її перестали розглядати", - сказав він.

Під час прес-конференції було продемонстровано запис зазначеної розмови, зробленої прихованою камерою.

На екрані з'явилися 2 чоловіки й жінка, схожа на Тимошенко, які вели розмову про дачу хабара суддям.

За словами Колесніченка, він одержав диск із цим записом від офіцерів СБУ, які просили його сприяти активізації розслідування цієї справи й він збирається передати його до Генпрокуратури.

Колесніченко вважає, що потрібно чітко розібратися чи була це провокація.

"Якщо це була провокація, то держава повинна вибачитися... але якщо це була справді кримінальна справа, якщо справді в діях людини, схожої на Юлію Володимирівну був склад злочину, ми не можемо довіряти людині, котра у суспільстві хоче постійно очолювати боротьбу з корупцією", - зазначив він.

Як повідомлялося, 19 травня 2004 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Тимошенко за спробу дачі хабара.

Підставою для порушення кримінальної справи послужила заява Володимира Боровка про те, що Тимошенко дала йому значну суму грошей, і просила передати ці гроші судді для того, щоб домогтися звільнення з-під варти її свекра Геннадія Тимошенка й екс-головного бухгалтера корпорації "Єдині енергетичні системи України" Антоніни Болюри.

Пізніше Тимошенко спростувала інформацію, яку розповсюджував Боровко про те, що він є її помічником.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування