У Росії вважають провокацією підготовку виведення її флоту

Середа, 21 травня 2008, 16:25

Доручення Ради національної безпеки й оборони України Кабінету міністрів підготувати законопроект про припинення дії з 2017 року російсько-української угоди по Чорноморському флоту ускладнить і без того натягнуті відносини між країнами, вважає лідер КПРФ Геннадій Зюганов.

"Я розцінюю це сьогоднішнє рішення РБНО як провокацію, що матиме далекосяжні наслідки", - сказав Зюганов "Інтерфаксу".

Він зазначив, що останнім часом президент України Віктор Ющенко і його команда "грубо порушують положення російсько-української угоди про дружбу, співробітництво і взаємну допомогу".

"У цьому документі, термін дії якого спливає у квітні майбутнього року, сторони зобов'язалися не починати жодних дій, які б ущемляли інтереси і безпеку кожної з держав. Однак зараз ми бачимо, що ініціатива РБНО повністю перекреслює постулати цієї угоди", - підкреслив Зюганов.

Він переконаний, що офіційний Київ останнім часом "відверто проводить антируську, антиросійську політику, потураючи американським глобалістам, і тим самим украй загострюючи відносини не тільки з Росією, але й у цілому обстановку в Європі".

Зюганов також підкреслив, що "на тлі проводжуваної президентом Ющенком політики, з огляду на безпорадність уряду (Юлії) Тимошенко і неефективність українського парламенту, такого роду доручення не можна сприйняти інакше, як провокацію".

У цьому зв'язку, повідомив Зюганов, у другій половині червня в Києві Компартія Росії й Компартія України планують провести спільний пленум, на якому ухвалити "програму спільних дій на захист державних інтересів громадян обох слов'янських країн проти "помаранчевої прокази".

Раніше в середу РНБО України доручило Кабінету міністрів прийняти в двомісячний термін заходи для комплексної перевірки наслідків тимчасового перебування ЧФ РФ в Україні. Така норма міститься у рішенні РНБО від 16 травня "Про заходи для забезпечення України як морської держави", введеному в дію указом Ющенка.

Указ визначає, що в двомісячний термін необхідно підготувати і забезпечити внесення у встановленому порядку законопроекту про призупинення з 2017 року дії міжнародних угод про тимчасове перебування на території України ЧФ РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News