Америку розчарувала поведінка Тимошенко з Венко

Середа, 21 травня 2008, 16:25

Посол США в Україні Вільям Тейлор розчарований рішенням Кабінету міністрів про вихід в однобічному порядку з угоди про розділ продукції з групою компаній Vanco International Limited (США) і закликав переглянути своє рішення.

Таку заяву посла поширила прес-служба посольства США в Україні в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я дуже розчарований тим, що Кабінет міністрів сьогодні в однобічному порядку здійснив кроки по розірванню угоди про розділ продукції, яку уряд Україні підписав з американською компанією Vanco", - заявив посол.

Тейлор відзначив, що уряд України для залучення інвесторів, особливо у важливі для енергетичної безпеки сектори, повинен ясно показати повагу святості контрактів і верховенства права.

"Ми продовжуємо вважати, що безпосереднє обговорення між двома сторонами може прибрати непорозуміння, що лежать в основі цієї конфліктної ситуації. Досі це не відбулося, незважаючи на чітку обіцянку зробити це", - відзначив посол.

"Ми закликаємо уряд переглянути своє рішення і повернутися до політики діалогу, для того, щоб цей проект, важливий для енергетичної ситуації України, міг повернутися до реалізації", - підсумував Тейлор.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів на засіданні в середу прийняв рішення в однобічному порядку вийти з угоди про розділ продукції з групою компаній Vanco International Limited (США).


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування