Тимошенко вже взялася за виведення Чорноморського флоту

Середа, 21 травня 2008, 18:23

Кабмін приступив до виконання рішення РНБО, що доручила урядові протягом 2 місяців розробити законопроект про призупинення з 2017 року дії міжнародних договорів про тимчасове перебування на території України Чорноморського флоту РФ.

Про це повідомила прем'єр Юлія Тимошенко на брифінгу в середу в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Кабінет міністрів уже приступив до виконання цих доручень. Ми будемо робити все, щоб усі дії по Чорноморському флоту були в системі міждержавних домовленостей, і щоб домовленості були виконані вчасно", - сказала вона.

Тимошенко підкреслила, що уряд "працює досить ефективно в цьому напрямку". "Ми готуємо всі програми, вивчаємо всю ситуацію і ми будемо готові прийняти всі кроки, які потрібні для того, щоб поступово виконати всі ці рішення", - заявила вона.

Разом з тим, глава Мінтрансзв'язку Йосип Вінський заявив, що у випадку виведення Чорноморського флоту із Севастополя міністерство має намір домагатися передачі причалів, що звільнилися, Севастопольському морському торговельному портові.

Водночас, глава парламентського комітету з питань нацбезпеки й оборони Анатолій Гриценко заявляє про необхідність початку робіт з підготовки висновку Чорноморського флоту з території України.

Однак народний депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко вважає, що доручення про підготовку урядом законопроекту про припинення дії договорів з Росією про базування Чорноморського флоту в Україні передчасним і провокаційним.

"І з правової точки зору, і з політичної точки зору таке рішення РНБО є, як мінімум, передчасним, а як максимум - провокаційним", - відзначив він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.

Як повідомлялося, РНБО доручив Кабінету міністрів прийняти в двомісячний термін заходи для комплексної перевірки наслідків тимчасового перебування Чорноморського флоту РФ в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News