Томенко побачив у Раді привид "ширки"

Четвер, 22 травня 2008, 11:15

Заступник керівника фракції БЮТ Микола Томенко заявляє про переговори у Верховній Раді між Партією регіонів та "Нашою Україною" щодо створення широкої коаліції.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Томенка, за словами депутата, "якщо раніше привид широкої коаліції блукав у секретаріаті президента, то тепер цілком очевидно, що він заходить до Верховної Ради України".

Як сказав заступник керівника фракції БЮТ, ситуація, що склалася на сьогодні у парламенті, чітко свідчить про те, що Україна – на порозі створення нової коаліції та відповідних наслідків цього - формування нової системи влади та нового уряду.

"Якщо раніше про переговорний процес можна було говорити на підставі того, що такі зустрічі відбувалися в секретаріаті президента, то сьогодні вже для всіх очевидно: процес формування широкої коаліції відбудеться по завершенню виборів у Києві", - зазначив Томенко.

За його словами, для ідеологів широкої коаліції надзвичайно важливо, щоб на виборах у Києві була створена більшість довкола Леоніда Черновецького, а також щоб до Київради не потрапив блок НУ-НС на чолі з Юрієм Луценком.

Це дасть підстави команді президента оголосити, що ні БЮТ, ні, зокрема, "Народна самооборона" не користується авторитетом у столиці України, а тому це знімає останню перешкоду перед формалізацією широкої більшості, зазначив депутат БЮТ.

Томенко прогнозує, що в четвер-п’ятницю у Верховній Раді під час голосування і, зокрема, щодо Фонду держмайна, буде очевидною така неформальна співпраця між організаторами широкої коаліції - Партією регіонів та "Нашою Україною".

"Також очевидно, що Партія регіонів тепер не претендує на жодну посаду в парламенті, оскільки за домовленістю вона отримає посаду голови Верховної Ради та спільно з президентом формуватиме новий уряд", - додав Томенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування